La Residència Vila-seca recorda als usuaris i residents la importància de la higiene de mans

Octubre 29, 2019

L'OMS crea en el 2010 el “Marc d'autoavaluació de la higiene de mans”, que és un instrument sistemàtic per obtenir una anàlisi de la situació d'aquesta pràctica i la seva promoció en cada centre d'atenció sanitària. La seva finalitat és identificar les qüestions fonamentals que necessiten atenció i millora.

Degut a la importància que se li concedeix a la Higiene de Mans (HM) en la prevenció de les infeccions en les institucions sanitàries i el que representa per a la seguretat del pacient, des de la Residència Vila-seca per a gent gran es van plantejar els objectius de donar a conèixer els procediments correctes de la HM com a eina per a la prevenció i control de les infeccions tant en professionals com pacients.

Aquest marc d'autoavaluació consta de 5 components i 27 indicadors.
Partint d'aquest marc d'autoavaluació per a conscienciar i motivar tant als pacients com als professionals en la Higiene de Mans, la Responsable Higiènic Sanitària, Ivana Expósito, de la Residència Vila-seca, el 15 d'Octubre, va realitzar per primera vegada, una formació de sensibilització relacionada amb la importància de la higiene de mans dirigida exclusivament als usuaris i residents de la Residència Vila-seca. Aquesta activitat es va organitzar durant el Mes Internacional de la Gent Gran. En aquesta formació es va tractar el perquè, com, i quan, s'ha de realitzar la higiene de mans.

També es va realitzar un taller pràctic de la tècnica correcta per a una adequada i eficaç HM, els diferents tipus de HM i els productes microbiològicament més eficaços. Tots els presents van participar activament i es van sorprendre de les mesures actuals i els productes utilitzats.


Deixa un comentari