La Residència Mutuam Manresa col•labora en la recuperació d’espais ambientals amb un projecte d’horts urbans

Abril 1, 2015

L’Ajuntament de Manresa i el Pla de Desenvolupament Comunitari de l’ Associació de Veïns de les Escodines porten a terme un projecte d’horts urbans comunitaris ecològics al mateix barri, i la Residència Mutuam Manresa  ha estat convidada a participar-hi.

Al marge de desenvolupar una activitat pròpiament agrícola, des de l’associació es vol contribuir a reforçar i impulsar valors com la convivència i la cohesió al barri, estimular el sentit de ciutadania a través de la recuperació ambiental d’espais d’ús col·lectiu i consolidar valors com la solidaritat, el compromís i el respecte.

Amb aquest projecte, l'equip de professionals de la Residència Mutuam Manresa està desenvolupant un taller terapèutic innovador, amb el que els usuaris de la Llar-Residència la Sardana de malalts mentals i de la residència, a banda de treballar un hort, reforcin el vincles amb el barri de les Escodines que sempre els té molt presents.

El 6 de març es va celebrar al Casal de l'Associació de Veïns, la presentació oficial del projecte als mitjans de comunicació, que va comptar amb la presència del Regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, la presidenta de Associació de Veins de les Escodines, Carme Carrió i el dinamitzador del projecte, Francesc Sol. Durant l'acte es van confirmar els noms dels beneficiaris d'aquests horts: deu manresans a títol individual, dos centres educatius, "l'Escola Bressol El Picarol", "l'Escola Oms i de Prat" i l’entitat social, "Residència Mutuam Manresa".

A hores d'ara, s’estan enllestint els terrenys i el circuit de regadiu, i a l’abril es plantaran les primeres llavors, tot gaudint de les relacions socials i la cohesió veïnal d'aquest barri!


Deixa un comentari