La Residència Mercat de Guinardó s’implica en un projecte comunitari intergeneracional i multicultural

Maig 9, 2017

Els usuaris de la Residència Mercat de Guinardó, un equipament de la Generalitat gestionat per Mutuam, han participat en el Projecte Xarxes, liderat pel Centre de Serveis Socials Baix Guinardó i Can Baró i dirigit als infants, amb la voluntat de promoure les relacions intergeneracionals. La col·laboració s’ha concretat en tres trobades que han tingut lloc a la mateixa residència durant el segon trimestre escolar.

El projecte està integrat per nens i nenes de primària, famílies, voluntaris i voluntàries i professionals del barri i es treballa conjuntament amb altres serveis, equipaments i recursos de l’entorn. En el cas de la col·laboració amb la residència, els objectius que s’havia proposat el Projecte Xarxes eren, entre d’altres, millorar les habilitats socials i l’autoestima dels infants, dotar de valor al coneixement i les experiències de les persones grans, afavorir l’àmbit socio-relacional, psicològic i emocional dels residents creant vincles intergeneracionals i fomentar el seu sentiment d’utilitat fora de l’àmbit residencial mitjançant la participació comunitària. A més d’apropar col·lectius de diferents generacions, la iniciativa ha esdevingut també una activitat multicultural, ja que hi han participat famílies de procedències diverses, com Veneçuela, el Pakistan, Perú, Romania o Brasil.

La primera trobada, el 14 de març, va servir perquè avis i nens es coneguessin. Així, van compartir una estona portant a terme dinàmiques de grup, en què també van participar famílies i voluntaris. En la segona, el 21 de març, els més petits van fer d’entrevistadors i, dividits en petits grups, van fer preguntes als residents per tal de recollir les vivències i coneixements de cadascun d’ells. L’última trobada, el 18 d’abril, va servir per fer un retorn de l’experiència viscuda i per lliurar a tots els participants un recull escrit sobre aquesta. Com que es va celebrar en la setmana de preparació del Sant Jordi, va participar en l’acte l’escriptora Júlia Díez.


Deixa un comentari