La Residència Les Franqueses del Vallès aposta per donar suport social a la gent gran amb pocs recursos del municipi

Desembre 7, 2015

El 25 de novembre es va presentar a la sala de plens de l´Ajuntament de les Franqueses el Vallès, un projecte de col·laboració entre l'Ajuntament i la "Fundació Privada de les Franqueses del Vallès per a la gent gran". El conveni s'ha adreçat a persones grans amb pocs recursos i amb manca d'ajut social que no tenen la casa ben condicionada: aigua corrent, aigua calenta, sense rentadora, etc., i que els cal suport i ajuda en aquest sentit. Amb aquest projecte, la gent gran afectada podrà anar a la Residència les Franqueses per tal de dutxar-se, rentar roba, menjar, passar pel podòleg, la perruqueria i si cal gaudir d'un servei de transport adaptat. Cal dir que aquestes activitats es realitzaran a preus molt bàsics i assequibles, i si és necessari en algun cas, sense cost pels usuaris.

El projecte també ha tingut en compte els familiars o cuidadors no professionals) amb alguna persona gran a càrrec a qui se'ls oferirà formació amb l'objectiu de proporcionar els coneixements i habilitats necessàries per millorar la qualitat de vida de la persona dependents i proporcionar suport emocional a la persona cuidadora, tractant aspectes com la higiene, mobilitat, alimentació, cures bàsiques, entre altres. Aquesta formació serà impartida pels professionals tècnics de la residencia: infermeria, psicòleg, fisioterapeuta, treballador social, educador social i terapeuta ocupacional.

Per altra banda i amb l’ objectiu de fer la tasca del cuidador més fàcil s’ oferirà també el servei d’ assessorament domiciliari per a la supressió de les barreres arquitectòniques i també sobre ajudes tècniques, amb l'objectiu d'adaptar la llar a les necessitats de la persones grans i/o dependents. Aquesta formació la impartirà el fisioterapeuta i la terapeuta ocupacional de la Residència geriàtrica Les Fraqueses del Vallès (a la mateixa residència) i que si cal en algún cas, es podran desplaçar a domicili.

a presentació del conveni la va fer l'Alcalde de Les Franqueses del Vallés, el Sr. Francesc Colomé, la Sra. Rosa Pruna, regidora de sanitat, salut pública i gent gran, la Sra. Marina Ginestí, regidora de polítiques socials, el Sr. Ramon Velayos, com a membre del patronat de la Fundació Privada de les Franqueses del Vallès per a la gent gran i la Sra. Núria Porcel com a directora de la Residència Les Franqueses. S'espera que aquest conveni tingui molt bona acollida entre la gent gran de Les Franqueses del Vallès.

Ajuntament_2


Deixa un comentari