La Residència geriàtrica Mutuam Manresa celebra un any més la setmana del Alzheimer

Setembre 29, 2016

Com cada any en el Centre Residencial Mutuam Manresa per a gent gran es commemora el dia Mundial de l'Alzheimer amb un programa ben variat d'activitats que es duen a terme en una setmana, i que va tenir lloc la tercera setmana de setemebre.  Un any més les activitats van estat pensades tant per usuaris, residents i els familiars, afectats i no afectats per aquesta malaltia,  que va estar molt ben rebut per tothom.

Algunes activitats que van dur-se a terme van ser: un taller de petanca, per fer activitat física, impulsar les relacions i l'esperit competitiu, dut a terme per la psicòloga del centre, Gemma Lana. També es va fer un taller d'aromateràpia, en el que la treballadora social d'aquesta residència geriàtrica a Manresa, l'Alba Ruiz, els va fer ensumar amb els ulls tapats diferents essències, per provocar-los records. Amb les persones que tenen ja un estat d'Alzheimer avançat, el treball és trasllada més al camp sensorial, per lo que els professionals havien d'estar ben atents per reconèixer si la olor els hi era agradable, o no, deduint que si els era agradable els portaria bons records.

Entre altres coses, va haver temps per una sortida al Parc de Sant Ignasi, acompanyats d'usuaris, familiars i professionals on tothom va gaudir d'una sortida matinal amb esmorzar i cantada de cançons. També  un espectacle amb berenar inclòs, a base d'una demostració de sevillanes, tothom va poder recordar melodies de tots els temps.

El bingo que sempre té molt èxit, va tenyir el seu lloc especial al programa amb una participació ben nombrosa. Un taller de psico-estimulació que va conduir la fisioterapeuta del centre residencial, Alexandra Rodríguez, amb familiars inclosos, va mostrar-los alguns exercicis rehabilitadors que es poden fer, utilitzant diferents estris per estimular sobretot el sentit tàctil. Tampoc hi va faltar el videofòrum, l'exposició de mostres artesanals realitzades pels usuaris, i l'actuació de l'animadora Rosy Gazquez que juntament amb algunes altres activitats, van assolir l'objectiu d'aquesta especial setmana tot conscienciant d'aquesta malaltia.


Deixa un comentari