La música, una bona eina per a la teràpia amb gent gran als centres de dia i residències del Grup Mutuam

Maig 21, 2021

El Centre de Dia Verdum i la Residència Molí-Via Favència per a gent gran, equipaments públics que gestiona Grup Mutuam a Barcelona, tenen clar que la música és una molt bona eina per portar a terme diferents tipus de teràpies amb la gent gran.

Per aquest motiu al Centre de Dia Verdum, la psicòloga i la fisioterapeuta del centre van organitzar una sessió de relaxació on la música era clau. Aquesta acompanyava a diferents tècniques com massatges amb plomes en punts estratègics, control de respiracions, etc.

D’una manera diferent, però amb la mateixa importància, la Residència Molí-via Favència, va iniciar, gràcies a la Fundació Mutuam Conviure, vuit sessions d’un taller de musicoteràpia en grups reduïts, enfocat a persones amb demència moderada-greu i greu. Aquests els porta a terme l’Associació Música i Difusió, entitat sense ànim de lucre que busca potenciar el desenvolupament global de les persones a través de la música i afavorir la integració social. A través d’aquestes sessions es pretén influenciar en les respostes de conducta i emocionals de les persones residents. 
 
Ambdues, activitats molt diferents amb un punt d’unió, la música. La qual aporta molts beneficis, com la millora en l’estat d’ànim i l’autoestima, incentiva el moviment, l’expressió i la creativitat i aporta molts més beneficis cognitius, socioemocionals i espirituals. Una agradable manera de treballar les capacitats.


Deixa un comentari