La Llar Residència Mutuam La Sardana col·labora i fomenta una bona salut mental entre els adolescents

Abril 15, 2015

La Llar residència La Sardana Mutuam Manresa, juntament amb la Fundacio Althaia i el Projecte Mosaic, desenvolupa un taller d'autoestima amb el títol «Mira't al mirall» adreçat als alumnes dels centres de secundaria de la comarca. Els professionals del àmbit de la salut mental venen comprovant en la seva praxis diària que la baixa autoestima és un dels símptomes comuns en la majoria de patologies psiquiàtriques i que tenir una bona autoestima és un factor predictor per a gaudir d'una bona salut mental.

Tot i que l'autoestima es comença a adquirir ja en edats molt primerenques, l'adolescència és un moment de risc i oportunitat en quan a la consolidació d'una bona autoestima per les característiques pròpies d'aquesta edat. Es per aquest motiu que varen pensar fer un taller d'autoestima dirigit als adolescents de la comarca.

El taller "Mira't al mirall" s'ha dut a terme en diferents Centres de Secundaria del Bages,  per professionals de les tres entitats: Gemma Lana (psicòloga Centre Residencial Mutuam Manresa), Dr. Gimenez-Salinas (psiquiatre Fundació Althaia ) i Gemma Prat (psicòloga Fundació Althaia).

En total s'ha impartit el taller a un total de 390 alumnes de 3r d'ESO de la comarca del Bages:

- Institut Lluis de Peguera (Manresa) 120 alumnes

- Institut Auró ( Santpedor) 60 alumnes

- Institut Artés (Artés): 90 alumnes

- Institut Moianès (Moià) : 60 alumnes

- Institut Oms i de Prat (Manresa): 60 alumnes

Contingut del taller "Mira't al mirall"

Els alumnes havien de confeccionar un pòster amb tres coses que els hi agradessin i sentissin identificats, d'entre les següents opcions:

- Un edifici

- Un personatge famós

- Un animal

Amb això, els professionals de salut mental van anar als centres escolars a desenvolupar uns tallers dinàmics, utilitzant tècniques projectives en psicologia mentre els explicaven el concepte de l'autoestima i com aquest és concreta en cadascun d'ells. Els tallers estaven conduits en tot moment pels professionals, però sempre amb les aportacions, comentaris i propostes dels alumnes.

Ha estat una experiència molt enriquidora pels alumnes i pels professionals i s' han aclarit molts conceptes en relació a l'autoestima per reconduir alguns pensaments erronis en quan a l'autoconcepte d'un mateix, que sens dubte hauran contribuït a millorar el benestar dels alumnes.


Deixa un comentari