La Llar Residència la Sardana (Manresa) participa en el projecte “Parelles Artístiques”

Octubre 14, 2015

Els usuaris de la Llar Residència Mutuam La Sardana per a persones amb malaltia mental, forma part del projecte: " Parelles artístiques "

El projecte "Parelles Artístiques" d' experiències creatives per la salut mental és un projecte creat l'any 2006 per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona ( FCMPPO) . En les últimes edicions del programa si han anat afegint altres serveis de salut mental de diferents territoris catalans, entre ells el Bages ja fa dos anys. Les entitats del Bages que hi participen són: MUTUAM , Fundació Althaia, MOSAIC, AMPANS.

Aquesta programa té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen o han patit algun trastorn mental. Actualment s'està treballant per portar a terme la desena edició del projecte. "Parelles Artístiques" consisteix en la creació i la posterior exposició de les obres realitzades per una parella artística formada per un artista professional i un artista amateur: aquest últim és una persona usuària de serveis de salut mental.

L'exposició de les obres, consisteix en la seva presentació pública i la culminació del treball realitzat , però el que més es valora és el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles. Aquest procés consta de diferents fases :

  • Formació: els professionals organitzen les parelles en bases als artistes professionals i amateurs interessats en participar, a partir dels seus interessos artístics , el seu tarannà i les seves  característiques professionals.
  • Presentació de les parelles, doncs no es coneixen.
  • Diàleg: diàleg continu entre la parella, sobre la temàtica de l'obra, la tècnica, el material o quan es trobaran per elaborar-la , fins a aspectes més personals...com es senten.
  • Elaboració i finalització de l'obra: amb un temps limitat per lliurar.

Amb cada nova edició s'edita un catàleg artístic amb totes les obres i els seus autors. Cada territori participant organitza també algunes exposicions a la seva comarca i una exposició col·lectiva amb la resta de participants.

Ja es pot visitar l'exposició de Parelles Artístiques de la comarca del Bages.

Adreça: Casa Lluvià de Manresa

Oberta fins el  17 d'Octubre.

L'exposició estarà oberta dimecres, dijous , divendres i dissabtes del 18 a 20,30 h. En l'exposició hi ha un ampli recull de totes les obres realitzades en les dues edicions del projecte al Bages.

Entre elles hi ha tres obres realitzades per usuaris de la Llar Residència Mutuam La Sardana, excepte una que es va vendre.

Les parelles artístiques de la Llar Residència Mutuam La Sardana son:

  • Gabriel Restoy i Mia Perramon amb "Bodegó de Tardor"
  • Pilar Fernández i Sílvia Cano amb "La mare"
  • Menna Bonvehí i Joaquim Falcó amb "Creixement i convivència"
  • Ignasi Usandizaga i Teresa Martínez amb "La Nit"

 

Més info: www.parellesartístiques.cat


Deixa un comentari