La Fundació Astrid 21 exposa les obres del seu calendari 2018

Març 7, 2018

La seu de la Fundació Astrid 21, a Girona, acull l’exposició de dibuixos originals del calendari 2018 que impulsa aquesta entitat privada sense ànim de lucre, d’iniciativa social, que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down i/o Discapacitat intel·lectual. Per fer-ho, organitza diversos programes destinats a cobrir les necessitats i demandes d’aquest col·lectius.

El calendari és una iniciativa del servei de Teràpia Ocupacional de la fundació i enguany arriba ja la novena edició. És un projecte llarg i laboriós que comença un any abans. Per al 2018, els creadors van escollir, d’acord amb els seus terapeutes, treballar els dibuixos a partir de diferents històries i narracions. Els artistes treballen amb diferents tècniques, fan molts dibuixos (esbossos) d’un mateix tema i després n’escullen el que més els agrada. En total, al 2017 van participar en aquest taller de teràpia ocupacional 20 persones amb Síndrome de Down i/o Discapacitat Intel·lectual. L’esforç que hi van dedicar va donar com a  resultat final un calendari realment vistós i molt artístic.

Els dibuixos seleccionats queden exposats de forma permanent durant un any a la sala de juntes de la seu de la Fundació Astrid a Girona. La inauguració oficial d’aquesta exposició es va fer el dia 5 de desembre a la tarda i, en nom de Mutuam -que va subvencionar una part del calendari i de la seva realització- hi va anar la directora de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, Mireia Bosch. Exposició fotos Astrid 21

L’acte va comptar amb la presència dels artistes i de les seves famílies, dels terapeutes,  així com d’alguns dels col·laboradors del calendari. La presidenta de la Fundació, Pilar Albareda, va fer-ne la presentació oficial, i dos dels dibuixants van explicar la seva experiència personal en l’elaboració del calendari. Després, els assistents van fer una petita visita a l’exposició i, finalment, l’acte va concloure amb un refrigeri. Els artistes van explicar que estaven contents amb el resultat i que ja estaven esperant fer el calendari del 2019.


Deixa un comentari