La Coral intergeneracional de la Residència Rubí per a gent gran, 1r Premi de la 10a edició dels Premis de Civisme de Rubí

Abril 27, 2016

La Residència, Centre de Dia i Casal per a la Gent Gran de Rubí i l'Institut Torrent dels Alous, han dut a terme un projecte intergeneracional centrat en la música, com eix vehicular. Durant aquest curs escolar 2015-16 s’han anat realitzant unes trobades, per compartir un espai de coneixement, emocions, empatia i experiències vitals...i tot plegat a través de la música com a vehicle principal.

La música és un element que té un valor inqüestionable a la vida de les persones. És un mitjà que conforma la nostra identitat personal i col·lectiva, alhora que és un punt de connexió entre cultures, èpoques i estils. La pràctica musical individual permet desenvolupar la sensibilitat personal i estètica, exercir la creativitat, enriquir la pròpia expressió i canalitzar emocions i sentiments. La pràctica musical en grup permet involucrar-se en projectes comuns, desenvolupar habilitats socials i de relació personal, assumir responsabilitats i potenciar actituds de participació i respecte. La música reporta beneficis educatius, terapèutics i socials que possibiliten gestionar les emocions a més de fomentar les relacions intergeneracionals.

Si a tots aquests aspectes ja de per si importants, li afegim que aquesta música l’aprendran, l’assajaran i la interpretaran junts uns avis i uns adolescents de Rubí, el seu valor es multiplica. La música pot proporcionar experiències personals úniques i de ben segur que aquesta experiència serà per a tots (avis, adolescents, professors i educadors però també per a la comunitat propera) absolutament enriquidora.

En aquest sentit, el projecte implementat, ha permès amb la implicació de les diferents entitats públiques de Rubí, empoderar avis i adolescents, crear teixit social i treballar en la línia del desenvolupament cultural comunitari, amb lo que tota la ciutadania hi surt guanyant. Després de les primeres valoracions més que positives, van decidir continuar amb el projecte i seguir ampliant objectius i fites. En aquest sentit, la darrera fita aconseguida va ser la de presentar aquest projecte com a projecte candidat a la 10a Edició dels Premis al Civisme, que organitza l'Ajuntament de Rubí, que va acceptar la candidatura.

Tota la feina, empenta, il.lusió i esforç de tanta gent implicada: professionals,, usuaris, familiars i voluntaris de la Residència Rubí per a gent gran  (també centre de dia i casal de gent gran) i dels joves alumnes de l'Institut Torrent dels Alous, s'han vist finalment recompensats amb el 1r PREMI de la 10a Edició dels Premis al Civisme 2016, dotat amb 2.500 !


Deixa un comentari