Impuls del servei comunitari per a l’alumnat de Los Maristas a Residència Rubí

Agost 3, 2018

Usuaris de la Residència Rubí han col·laborat durant els darrers mesos en el projecte Impuls del Servei Comunitari proposat per un grup d'alumnes de segon de l'escola Maristes Rubí. Les sessions, que s’han fet els dijous a la tarda, havien estat pensades per crear un espai d'intercanvi de coneixements de jocs tradicionals i jocs de taula, per part dels residents, i de noves tecnologies, per part del grup d'alumnes.

L’experiència ha estat tot un èxit. Els residents van compartir jocs de taula com l’oca, el parxís o els escacs amb alguns participants i fins i tot hi va haver dones que van ensenyar als alumnes a fer punt. De fet, un dels participants va quedar molt satisfet de trobar-se contrincants tan bons en el seu joc de taula preferit: els escacs.

Un grup d'estudiants, per la seva part, va proposar als residents cercar la seva música preferida a Internet i els llocs de procedència a Google maps, jugar amb jocs de la Wii a la televisió i fer treballs cognitius de diferents nivells i temàtica amb les tablets. Aquesta darrera activitat va ser possible gràcies a la iniciativa dels propis alumnes que la residència es posés en contacte amb Acer per explicar-li el projecte. L’empresa els va proporcionar 7 tablets, que es van fer servir en les activitats. Va ser una idea molt profitosa, ja que els aparells no tan sols es fan servir a la sala d'ordinadors, sinó que també possibiliten treballar a les altres plantes. De fet, les tablets es continuaran utilitzant dins de l’activitat «Conecta-dos», que la residència fa els dijous al matí i en què es treballa l'àrea cognitiva i la comunicació mitjançant les noves tecnologies.

Amb aquesta experiència, a part de generar-se un espai de relació i de comunicació basada en un lligam d'afecte i complicitat, s’ha produït un intercanvi de valors entre dues generacions. A més, ha esdevingut un espai en què s’ha treballat la socialització i la comunicació des d’una altra vessant, la de les noves tecnologies. La iniciativa posa de manifest que a les Residències també hi ha cabuda per a l'aprenentatge i l'ensenyament per part de la gent més gran. No es pot oblidar que es tracta de persones repletes de saviesa, habilitats, sentiments, amb una motxilla carregada d’experiència i amb moltes ganes de compartir.

 

 

Encara no coneixes la Residència Rubí de Grup Mutuam?Ampliar Informació

Deixa un comentari