L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona participa en els actes del Dia Mundial de la Salut Mental

Desembre 7, 2018

L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona va participar durant el mes d’octubre en diversos actes emmarcats en les celebracions del Dia Mundial de la Salut Mental. Arantzazu Aguerri, psicòloga de l’Equip psicològic ambulatori d’atenció a la cronicitat (EPAC) ubicat a Olot, va formar part en nom de l’entitat de la comissió de treball de persones compromeses en promoure  la salut mental com un dret que va organitzar la programació.

L’EPAC va col·laborar en la preparació de les activitats que van tenir lloc a la capital de la Garrotxa: el mural dels alumnes de l’Escola de Belles Arts d’Olot, una obra de teatre participatiu titulada “Els nostres veïns”, un taller per cuidar la salut mental de cadascú i una taula informativa que va estar muntada durant tot el dia al centre de la ciutat. Així mateix, va participar en l’elaboració d’un escrit sobre salut mental que es va publicar en un diari comarcal.

L’objectiu que la comissió es va plantejar amb aquest programa del Dia Mundial de la Salut mental és el d’acostar la informació i participar activament en crear una nova visió de la “cultura de la salut mental”, lluny de l’estigma, la invisibilitat i la disparitat que massa sovint encara  existeix respecte a l’atenció i els recursos que es destinen a les malalties físiques.


Deixa un comentari