L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona organitza una coral de Nadal intergeneracional

Gener 14, 2019

L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, en col·laboració amb l’Escola Forn d’Anells i dins del projecte de “Trobades Intergeneracionals”, ha celebrat per setè any consecutiu un concert de Nadal en què han participat conjuntament el membres de la coral del centre i els alumnes de quart de primària. L’activitat pretén fomentar l’envelliment actiu, així com la “malaltia activa” i propiciar un entorn per treballar aquests conceptes tot facilitant la integració d’aquests com a part del cicle vital natural.

En total, s’han portat a terme -després de l’organització consensuada entre la direcció de l’escola i la psicòloga del centre sociosanitari- dues sessions d’assaig conjunt programades a l’escola (el 15/11 i el 29/11), en les quals els pacients del centre membres de la coral s’han desplaçat amb autocar a l’escola. A part d’aquests assajos conjunts, hi ha un treball previs de cada part (pacients i nens de l’escola) que es posa en comú els dies de les trobades. Els assajos conjunts solen ser d’una mica més d’una hora.

Finalment, el passat 13 de desembre al matí es va fer el concert final amb desplaçament dels alumnes a l’hospital sociosanitari. Com cada any, els alumnes van començar per assistir a una xerrada explicativa i interactiva a càrrec de la psicòloga del centre, que els va explicar què és el sociosanitari, a què es dedica, quins professionals hi treballen, etc. Els pacients de la coral també van assistir-hi i, com els nens i les nenes, van participar activament de la xerrada. Després van baixar plegats a la sala comuna del centre per oferir a la resta de pacients i famílies un petit concert amb les cançons de Nadal que havien estat assajant.

Es van emportar molts aplaudiments dels assistents i no van poder marxar fins després de fer diversos “bisos”. En acabar, es va fer un esmorzar amb xocolata calenta i melindros per a alumnat, professorat i pacients participants. Aquests darrers van donar a la canalla i als seus mestres un petit obsequi d’agraïment. Per als nens aquesta és una activitat doblement enriquidora, tant pel fet de conèixer la realitat de molta gent gran i malalta del nostre entorn com pel caràcter solidari que adquireix el fet d’aportar-los una mica d’alegria, activitat i il·lusió. Per als pacients del sociosanitari és també una ocasió per a distreure’s, per fer una activitat diferent com és el cant, per sortir del centre i per compartir amb els més petits una relació molt especial. El projecte ha complert ja set anys i tant els impulsors com els participants esperen seguir gaudint-ne molt més temps.


1 comentari a “L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona organitza una coral de Nadal intergeneracional”

  1. Excel.lent experiència intergeneracional. Des del punt de vista de la Salut Mental, estic segur que el fet sensorial d’escoltar una peça musical, cantar o interpretar una partitura, tant per als grans i els petits, genera uns efectes terapèutics extraordinariament superiors a molts fàrmacs!!!
    Enhorabona per la iniciativa

    Respon

Deixa un comentari