La gent gran del Centre de Dia Sabadell Centre rep teràpia assistida amb gossos

Gener 26, 2022

El dilluns passat, les persones usuàries del Centre de Dia Sabadell Centre, equipament públic gestionat per Grup Mutuam, van gaudir d’una sessió de teràpia assistida amb gossos gràcies a Entrelazadogs. La idea és que hi hagi sis sessions més amb una continuïtat mensual i amb una hora de duració.

La visita va estar portada per tres psicòlogues qualificades en companyia dels seus tres ajudants de quatre potes. Durant la primera presa de contacte, els gossos van tenir l’objectiu de socialitzar amb la gent gran. Primer es va fer una presentació general i després una individual, usuari per usuari. Donant d’aquesta manera la possibilitat a cada persona usuària d’acaronar-los, dona’ls-hi de menjar i pentinar-los, creat així un vincle de confiança.

Amb aquesta teràpia el que es pretén és treballar la memòria recent, la història de vida, els records, les experiències personals amb animals de companyia i per descomptat donar i rebre molt d’afecte. En aquesta primera sessió es van viure moments molt emotius on es veia que les usuàries i usuaris se sentien lliures d’expressar-se. Tothom va quedar encantat i desitjant que arribi la següent sessió.


Deixa un comentari