La Festa de la Llum il·lumina el Centre Residencial Mutuam Manresa per a gent gran

Març 7, 2023

El passat 21 de febrer, el Centre Residencial Mutuam Manresa va celebrar una de les festivitats més antigues i famoses de la ciutat de Manresa: La Festa de la Llum. Aprofitant la diada, es va organitzar un taller per a la gent gran del centre en el qual s'explicava la història de la Misteriosa Llum.

Tal com diu la llegenda, la qual es remunta al segle XIV, després d'una llarga temporada sense pluges, els manresans van proposar construir una séquia per transportar l'aigua del riu Llobregat a la ciutat i així salvar les collites i la fam. Davant d'aquesta decisió, el Bisbe de Vic es va negar al fet que es construís a les seves terres. De sobte, una llum des de Montserrat va il·luminar l'Església del Carme de la ciutat i va ser interpretada com una acció divina. A partir d'aquí, el Bisbe va canviar la seva negativa i la ciutat de Manresa va poder disposar de tota l'aigua que necessitava.

Els participants van gaudir molt, alguns d'ells, fins i tot, ja coneixien la història i van ajudar a explicar-la als seus companys, creant un ambient molt divertit i grupal. A més de passar una bona estona, la gent gran de la residència Manresa va aprendre una nova tradició que segur no oblidaran!


Deixa un comentari