El projecte “Tenim un punt” és un exemple de fortaleses a la Residència Jaume Nualart per a gent gran

Gener 16, 2017

Tenim un punt és una campanya que ha tingut lloc a la Residència Jaume Nualart per a gent gran (Cornellà) que gestiona Mutuam, que ha estat el resultat d´un procés de suport i ajuda mútua. Aquesta iniciativa va originar-se de forma espontània en aquesta residència geriàtrica quan unes residents van proposar oferir les seves manualitats originals de punt i mitja, per tal de  vendre-les en els mercadets del barri. Progressivament es va anar format un grup més nombrós  que va donar lloc a una activitat d´animació estructurada i regular.

Aquest grup s'han organitzat al voltant de la producció d'articles de punt i de ganxet i el més important han estat les sinergies per intercanvis de fortaleses. Algunes dones molt destres han ensenyat a altres i entre totes ben coordinades per l'animadora del centre s'ha originat una cadena de suport amb un impacte positiu en l'autoestima, l'estat d'ànim de les dones, la seva ocupació amb sentit, el creixement i la interacció interpersonal.

El grup és divers pel que fa als diferents nivells de rendiment funcional i cognitiu i dóna lloc a la relació entre dones del centre de dia, de la residència geriàtrica i fins hi tot amb impacte a la comunitat del casal. Les dones es relacionen i s´ajuden prenent com a punt de partida les seves capacitats i fortaleses de forma que s'ensenyen les unes a les altres, s'encoratgen i motiven, i cadascuna es troba en una situació en la que pot donar i rebre a la resta.

Finalment la seva tasca ha transcendit i ha donat lloc a les exposicions presentades aquest Nadal 2016 a les instal·lacions de la Residència Jaume Nualart. "Tenim un punt" es va convertir en una exposició i mostra fotogràfica del procés de creixement d´un grup de senyores del centre. El fil conductor va ser el fet de fer punt, mitja i ganxet juntes. En la mostra es van exposar gran part de les produccions fetes. L´objectiu de l´exposició és reflectir la iniciativa d´aquestes dones i especialment la seva capacitat per ajudar-se les unes a les altres i generar una xarxa de suport entre elles.

residencia geriatrica jaume nualart residencia per gent gran jaume nualart

Tots els professionals d'aquesta residència per a gent gran han viscut amb molta satisfacció, el fet de ser testimonis d´aquest procés i l´han volgut difondre i compartir, a través de l´exposició d'aquestes peces de punt i de la mostra fotogràfica. Molt bona feina!


Deixa un comentari