La gent gran de Creueta treballa l’estimulació cognitiva i la gratitud

Març 26, 2024

Èxit de participació per part de la gent gran del Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell en una iniciativa liderada per la psicòloga del centre, Ana Rubio. La professional va organitzar un seguit de tallers el quals estaven enfocats en treballar principalment l’estimulació cognitiva i la gratitud des de diferents activitats.

Per una banda s'han explorat tècniques d'estimulació cognitiva, on les persones usuàries s’han involucrat activament en exercicis destinats a reforçar la memòria i l'associació d'idees. A més, s'ha promogut la connexió entre els colors i les emocions, oferint una forma creativa d'explorar i expressar els seus sentiments.

D'altra banda, el component de gratitud també ha jugat un paper central en aquests tallers. A través d'una sessió de relaxació guiada i exercicis de reflexió i expressió, els participants han après a reconèixer i apreciar tant els aspectes positius com els reptes de les seves vides. Fomentant així una actitud d'agraïment i creixement personal. La sessió en concret va concloure amb la creació d'un mural comunitari, on cada usuari va compartir els seus pensaments de gratitud, creant un ambient de suport i connexió entre totes i tots.

L'èxit d'aquests tallers subratlla la importància d'abordar el benestar emocional en entorns comunitaris com és el Centre Assistencial Mutuam La Creueta. Amb l'orientació experta dels professionals, s'ha demostrat que és possible cultivar un ambient on el creixement personal i la connexió emocional floreixin.


Deixa un comentari