Els usuaris de la Llar Residència La Sardana de salut mental representen “El Mag d’Oz”

Juliol 23, 2019

Alba Ruiz (treballadora social) i Gemma Lana (Psicòloga) de la Llar Residència La Sardana de salut mental (Manresa), amb la col•laboració d’altres professionals del centre, van dissenyar escenaris, van crear vestuari i van representar l’obra de teatre “El mag d'Oz”.
El procés terapèutic es va iniciar en els assajos, però abans es van posar d’acord per repartir els personatges i donar forma a la posada en escena. Després va caldre el compromís i la constància per assajar, tenint en compte que plegats són un equip. A banda dels assajos també van necessitar, temps personal per memoritzar els seus papers. Els actors també van generar habilitats socials entre ells, tenint en compte que tots perseguien el mateix objectiu. El dia de l’estrena tots estaven molt nerviosos, i el “El mag d'Oz” es va estrenar amb un èxit al pati del centre.

Són cada vegada més els estudis que demostren que l’art i el teatre són activitats terapèutiques per a persones amb trastorn mental sever. L’expressió artística permet anar més enllà del llenguatge verbal i donar forma a emocions i sentiments, enfrontant-se a noves situacions en un àmbit controlat. Aquesta activitat també permet descobrir noves potencialitats i augmenta l’autoestima i la creativitat.


Deixa un comentari