Els centres i residències de Grup Mutuam surten al carrer per viure l’estiu

Setembre 28, 2018

L’estiu ha donat als centres i residències de Grup Mutuam bones oportunitats per sortir a passejar, gaudir de l’aire lliure i fer barri, i moltes persones usuàries les han aprofitat. Amb aquestes activitats es pretén que les persones grans que estan institucionalitzades puguin continuar fent algunes de les activitats de la vida diària, al mateix temps que es treballen els aspectes positius de les relacions intergeneracionals, conversant, recordant i explicant anècdotes, fet que esdevé un bon exercici de reminiscència.

Les persones residents al Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell, cada dia sortien acompanyades de nois i noies voluntaris de la Parròquia Sant Feliu. Junts han fet passejades pel centre de la ciutat, en què han aprofitat per veure botigues, anar de compres, prendre un gelat, fer un vermut, escoltar concerts de música al carrer o, senzillament, prendre la fresca a l’ombra d’un parc.

A la Residència Jaume Nualart, a Cornellà, també van voler aprofitar el bon temps per fer una sortida i apropar-se a una geladeria del barri. Allà cada usuari que ho va voler va poder refrescar-se assaborint el seu gust favorit.

Un petit grup de persones usuàries del Centre de dia Creu de Barberà, a Sabadell, van voler sortir a fer un tomb pels voltants durant les segones rebaixes d’estiu. Al llarg del  passeig van aturar-se en alguns aparadors, en especial de les botigues d’articles de calçat, tot i que el producte fresc de  les peixateries també els va cridar l'atenció. Algun usuari va mostrar la seva satisfacció perquè, a causa del seu nivell de dependència, feia  temps que no passava per la zona on va transcórrer el passeig. D'altres, van trobar-se durant el recorregut a coneguts i van xerrar durant una estona, fet que els va servir per explicar després a la resta de companys qui eren aquelles persones i rememorar les vivències que els havien unit. En definitiva, va ser una experiència molt gratificant per a tots.

També els usuaris de la Residència i el Centre de Dia del Mercat del Guinardó, a Barcelona, van voler treure profit a l’estiu portant les activitats quotidianes a l’aire lliure. Per això, els dies 23 i 30 de juliol va gaudir d’un dinar a la plaça del mercat acompanyats d’alguns treballadors i dels familiars que els van voler acompanyar.


Deixa un comentari