El Trau: el reciclatge de roba social al Centre Residencial Mutuam Manresa

Al Centre Residencial Mutuam Manresa es va idear ara fa 7 anys un servei de reciclatge de roba que es va batejar amb el nom de, "El Trau". La idea va sorgir degut a que moltes persones externes al centre, portaven molta roba als seus residents, i en molt bon estat. Malgrat alguns usuaris en van fer ús, degut a la gran quantitat de roba rebuda, aquesta s'acumulava al centre. Amb el temps veient que cada vegada tenien més roba, des de el centre es va pensar en ampliar el públic aquest servei i així més persones poguessin gaudir d'aquesta roba, tinguessin més o menys recursos.

Amb aquesta idea es va buscar un espai per poder col·locar la roba adequadament en el que s'hi van instal.lar prestatgeries i penjadors per fer ben visibles les peces. "El Trau" no només es va crear amb la finalitat de donar roba a persones amb pocs recursos a preus simbòlics, sino que previ a l'exposició i venda, atès que totes les peces de roba s'arreglen abans, es va definir també  un objectiu terapèutic i solidari amb el que els usuaris de la Llar-residència "La Sardana", juntament amb un monitor responsable, revisen les peces una a una, cusen botons, fan baixos i petits arranjaments. Després un cop rentats i planxats queden perfectes i tot seguit es col·loquen a l'espai destinat a la venda. Arribats a aquest punt, "El Trau" obre les seves portes cada segon dissabte de mes, a tots els usuaris del Centre Residencial Mutuam Manresa i als usuaris dels Habitatges Tutelats «Teresina Torre i Sanmartí», ja que aquests usuaris  dels habitatges tutelats són els que passen més dificultats econòmiques.

Tothom que vulgui pot passar a remenar roba, se la poden emprovar i després les poden adquirir per un preu simbòlic. Inclús si cal fer algun retoc...uns baixos per exemple, es fa des de el centre. Amb els diners de la venda de roba, s'adquireix material didàctic per realitzar algun taller d'escriptura creativa, o per comprar material per fer les decoracions de Nadal del centre...sempre se li troba un bon ús!

"El Trau" ha aconseguit també obrir vies terapèutiques i motivadores que avui, molt consolidat i després de 7 anys, és un servei que te força pròpia.

 


Deixa un comentari