El ‘Girona Temps de Flors’ arriba a l’hospital sociosanitari de Mutuam

Maig 30, 2018

La capital gironina va celebrar, del 12 al 20 de maig, la 63ena edició del “Girona Temps de Flors”, una exposició de flors, monuments, patis i jardins ja coneguda en tot el país. L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona va retre el seu particular homenatge a aquesta iniciativa tan emblemàtica de la primavera a la ciutat.

Proposat pels treballadors i el sociosanitari, es van organitzar diferents tallers orientats als pacients per preparar una manifestació artística amb flors. Entre els professionals, van escollir diferents pacients, sobretot amb problemes de dolor crònic i agut amb evolució tòrpida, i es van organitzar unes sessions en què se’ls explicava, primer, el material necessari i, després, se’ls posaven deures (per exemple, recollir papers de diaris). Posteriorment, es van fer tallers amb pacients i  familiars  per explicar-los com havien de fer les manualitats i, finalment, es van exposar les obres d’art resultants al balcó de la segona planta. La gran quantitat d’hores de dedicació dels professionals del centre i dels pacients i famílies van servir per obtenir un molt bon resultat artístic però també terapèutic, doncs molts dels pacients explicaven que durant aquests dies “no tenien ni temps de pensar en el seu dolor”.

La iniciativa, que ha partit dels propis professionals i que ja es va portar a terme el 2017 s’espera poder sistematitzar-la per tal que cada primavera, de forma terapèutica, els pacients del sociosanitari participin en el “Girona temps de Flors”.

Encara no coneixes l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona?Ampliar informació

Deixa un comentari