El concurs de cuina de la Creueta deixa un bon regust als residents

Octubre 5, 2017

El Centre Assistencial Mutuam la Creueta de Sabadell va viure, el passat 22 de setembre, l’última fase del seu concurs de cuina, amb l’elaboració de la recepta “l’amanida de l’Enriqueta”. El plat, proposat per una de les residents, va triomfar entre tots els comensals.

L’activitat va posar així el punt final a una competició gastronòmica molt especial que es va  celebrar a la residència de gent gran durant el mes de juny. Els residents interessats van participar-hi aportant una de les seves pròpies receptes de cuina. D’aquesta manera, es va treballar la reminiscència i les tertúlies sobre cuina.

El concurs va tenir tres guanyadors. El primer premi va ser un àpat al restaurant del Cosmocaixa a Barcelona per a dues persones, per tal que el resident pogués gaudir d’aquesta sortida amb l’acompanyant que ell mateix decidís. El segons i el tercer premis van consistir en incloure les receptes al menú del centre i, a més a més, que fossin cuinades pels propis residents a la cuina, ensenyant i assessorant les cuineres en el procés d’elaboració.

La idea de la cuina com a teràpia no és nova. Fa molts anys que se’n van descobrir els beneficis com a element de psicoestimulació a diferents nivells: desenvolupa la creativitat, millora la seguretat en un mateix, incrementa l’autoestima, desenvolupa l’empatia, crea i reforça les relacions socials i potencia els sentits (olors, gust). Tot això sumat als moments de diversió fan que sigui una experiència que de ben segur repetiran.

Encara no coneixes el Centre Assistencial Mutuam la Creueta per a gent gran?Ampliar informació

Deixa un comentari