El Centre Residencial Mutuam Manresa, peregrí per un dia a “La Cova”

Juliol 14, 2015

Atès que a pocs metres del Centre Residencial Mutuam Manresa hi ha un indret d'espiritualitat conegut amb el sobrenom de "La Cova", visitat per peregrins i turistes d'arreu, des de la residencia no van voler perdre l'ocasió de visitar-lo. Sant Ignasi de Loiola va viure alguns mesos a Manresa després de baixar de Montserrat allà l'any 1522 i decidir canviar de vida. A "La Cova" va trobar acollida i espiritualitat que van ser recollir a la seva biografia. El seu lloc triat per pregar va ser la cova al voltant de la que s’aixeca l’actual Centre d'Espiritualitat. El que va experimentar en aquest indret Sant Ignasi va originar el seu “Llibre d’Exercicis Espirituals”.

Amb aquest panorama tan interessant, un grup d'usuaris de la residència va fer via, per gaudir de La Cova i gràcies a l'ajuda de professionals i familiars, altres residents van també poder anar i contemplar els indrets més especials de la Basílica, on una guia els va explicar amb detall tot allò referent a la història i restauració d'aquest indret. Un cop dins el museu existent en aquestes instal·lacions, van veure un documental de la vida de Sant Ignasi de Loiola, fent especial èmfasi sobre la seva estada d'onze mesos a Manresa.

Ben entretinguts, van aprofitar per esmorzar amb unes vistes sensacionals de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa, el riu Cardener i el pont vell de Manresa. Segur que repetiran perquè van tornar tots molt contents i satisfets.


Deixa un comentari