El Centre Assistencial Mutuam La Creueta imparteix formació interna entorn la disfàgia
El Centre Assistencial Mutuam La Creueta porta a terme un programa de formació i sensibilització sobre la disfàgia, adreçat a professionals d’atenció directa als residents del centre assistencial, professionals de cuina, pacients i familiars. La seva finalitat és millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen disfàgia. La disfàgia és un trastorn que impedeix i dificulta el pas dels aliments sòlids o líquids de la boca a l'estómac. Pot donar lloc a complicacions greus tals com la deshidratació, desnutrició i pneumònia per aspiració. És un trastorn cada cop més habitual en la nostra població i es preveu que 7 de cada 10 persones la pateixin en el futur en etapes avançades d'edat.
Aquest programa que s'ha organitzat, inclou xerrades formatives i tallers pràctics que acosten aquesta realitat als professionals, on hi participa el propi pacient i/o el seu familiar, i que condueix íntegrament el logopeda del Centre Assistencial Mutuam La Creueta , Dani Rodríguez (UEN). La formació, també, gaudeix del suport de l’equip de nutricionistes d’ARCASA, proveïdor de Grup Mutuam. En aquests tallers interactius i participatius, els professionals coneixen de primera mà com viuen la disfàgia les persones afectades, quines necessitats tenen, quines dificultats pateixen i com els professionals poden millorar la seva qualitat de vida.
Potser us pot interessar:
- Detecció i maneig de la disfàgia en les residències geriàtriques
- Com avaluar la disfàgia i tractar al pacient
- Disfàgia, una patologia de la deglució
93 380 09 70