El Centre Assistencial Mutuam La Creueta celebra el dia mundial dels llegums

Febrer 11, 2020

L'ONU va declarar oficialment el 10 de febrer com a Dia Mundial dels Llegums en l'Assemblea General celebrada a Nova York el passat 20 de desembre amb l'objectiu de promoure a tot el món el desenvolupament d'aquest cultiu vital per a la seguretat alimentària, la sostenibilitat del planeta i l'economia de les zones rurals. Potenciant a la vegada el seu consum habitual, com a mínim tres vegades per setmana. Aquesta efemèride ha estat aprovada per l'Assemblea de l'ONU per unanimitat i s'emmarca dins els anomenats “Objectius 2030 de l'ONU per al Desenvolupament Sostenible i Fam, Zero”.

Els llegums constitueixen un component molt important de la dieta de l'ésser humà. La ingesta recomanada consisteix a prendre entre 2-4 racions de llegums a la setmana. Es considera una ració de llegums, aquella que pesa 70 grams en cru (1 plat normal individual de llegum cuit). Són riques en proteïnes, minerals (calci, ferro i magnesi), vitamines del grup B i presenten un alt contingut en fibra i hidrats de carboni. La millor celebració d'aquest Dia Mundial és menjar llegums, que són saludables, sostenibles, fàcils de preparar i assequibles per a tothom.

En aquest sentit, el Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell, ha celebrat aquest dia mundial amb diferents activitats al llarg de la setmana, i la col•laboració de l’equip de nutricionistes del centre i de l’empresa ARCASA.
Alguns elements que formen part d’aquestes activitats han estat la col.locació d'una taula informativa a la recepció del centre, on tothom (usuaris, familiars, professionals) ha consultat informació on s’explica què són, quines tipologies de llegums hi ha, els seus beneficis per a una alimentació equilibrada. També s’han distribuït receptes fàcils i econòmiques per menjar llegums i s’ha revisat la seva utilització en el menú del centre, que aquesta setmana especialment, ha cuinat llegums d’una altra manera i així difondre les possibilitats i la importància d’aquest tipus de súper aliment per potenciar la seva ingesta.


Deixa un comentari