Dinàmiques i activitats als centres de Grup Mutuam pel Dia Mundial de l’Alzheimer

Octubre 9, 2023

El passat 21 de setembre va ser el Dia Mundial de l'Alzheimer i algunes residències i centres de dia de Grup Mutuam per a gent gran van voler commemorar la diada amb dinàmiques molt diverses i especials pels seus usuaris i usuàries.

La malaltia de l'Alzheimer causa alteracions en el pensament i la percepció de la realitat, i a vegades, pot ser especialment desafiant per el o la pacient i per les seves persones properes. En aquest context, al Centre de Dia de Torre Romeu va tenir lloc un fet que va commoure a tots i totes les presents.

El José, és un usuari afectat per l'Alzheimer que sempre va acompanyat de la seva dona, la Felisa. En un moment concret, el José es trobava trist. Quan el personal es va apropar, va expressar que la seva dona l'havia abandonat. Va ser en aquest precís moment, quan la Felisa es va apropar al José amb amor i tendresa. Entre carícies, li va assegurar que mai marxaria del seu costat i que sempre estarien junts. Les seves paraules van reconfortar i calmar al José entre llàgrimes d'emoció. Aquests moments de connexió i afecte, son exemple de com el Centre de Dia Torre Romeu s'esforça per donar suport i millorar la qualitat de vida dels i les seves usuàries.

Pel que fa a la Residència Jaume Nualart, van voler organitzar algunes activitats relacionades amb els bons records. Per fer-les, es van utilitzar imatges d'objectes significatius, menjars típics, jocs de la infància i anuncis dels anys 50. Per finalitzar la jornada, es va posar un repertori de cançons triades per ells i elles i es va aprofitar per ballar, creant un ambient festiu i emotiu.

Finalment, la Residència Rubí també va unir-se a la commemoració de la diada amb dinàmiques amb el grup de residents, professionals i familiars. Aquestes es van basar a explicar i compartir experiències viscudes. Totes van resultar històries carregades d'emotivitat que van deixar molt bons moments amb el grup. A més, es va fer una dinàmica estimulativa per ressaltar la importància dels exercicis per a la prevenció i l'estimulació de la malaltia. Per acabar, la residència també es va sumar a la col·laboració amb la campanya de Kern Pharma "Un abrazo por el Alzheimer". Un dia ple d'emocions i abraçades.

En definitiva, aquestes commemoracions pel Dia Mundial de l'Alzheimer ens recorden la importància del suport emocional, l'empatia i l'estimulació en la lluita contra aquesta malaltia, així com la valuosa labor dels centres i professionals que hi treballen per millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen.


Deixa un comentari