La Residència Vila-Seca per a gent gran celebra el Dia de la Poesia junt amb les escoles i instituts del municipi

Abril 4, 2023

El passat 21 de març, la Residència Vila-Seca per a gent gran va celebrar el Dia Mundial de la Poesia entre versos i amb la gran companyia de les escoles i instituts de la localitat. Des de sempre, el centre havia celebrat aquest dia amb els usuaris i usuàries, però a causa de la pandèmia no s’havia pogut tornar a organitzar la trobada.

Aquest any, amb més ganes que mai, la residència va reprendre la celebració i va decidir organitzar un acte matinal. A aquest, van assistir els i les residents i totes les escoles i instituts de Vila-Seca: l'Escola Sant Bernat Calvó, l’Escola Mestral, l’Escola Torroja i Miret, l’Escola La Canaleta, l'Escola La Plana, l’Escola Cal·lípolis, l’Escola Miramar, l'Institut Vila-Seca i l’Institut Ramon Barbat i Miracle.

La programació de l'acte es va dividir en quatre parts. Primer, es va donar la benvinguda a totes les persones convidades i es va fer un petit agraïment per la seva participació. Tot seguit, es va iniciar la recitació de poemes per part de l’alumnat de les escoles i instituts de Vila-Seca, algunes acompanyades d’interpretacions musicals. Mentrestant, la gent gran es mostrava espectadora. Cada escola i institut, prèviament a la lectura, havia seleccionat a dos alumnes de cada curs per ser els responsables de llegir els poemes. Hi havia dos temes: els poemes de primària giraven entorn els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els de secundària eren poemes de Josep Vallverdú, commemorant el seu centenari.

Un cop finalitzada la lectura de poemes, es va oferir esmorzar a tots i totes per poder acabar l'acte d'una manera dolça i divertida. Es va tancar l’acte amb unes paraules de cloenda molt especials.

Tot i que va ser un acte curt, va permetre que tant la gent gran de la Residència Vila-seca com el jovent interactuessin i compartissin una gran estona plegats, llegint i escoltant poemes i gaudint d’un esmorzar molt especial.


Deixa un comentari