Els usuaris del Centre Assistencial Creueta posen el focus en la cuina

Desembre 20, 2023

En el cor del Centre Assistencial Mutuam La Creueta, la cuina no només és un lloc on es preparen àpats, sinó també un àmbit viu de participació. Recentment, el centre ha organitzat activitats amb focus a la cuina per a les persones usuàries. Des d'assemblees de cuina fins a emocionants visites i tallers de cuina organitzats per les famílies dels residents.

Des que el centre té cuina nova no s’han deixat de fer visites guiades per a les persones residents, pacients sociosanitaris i familiars. D'aquesta manera, es dona l'oportunitat d'explorar aquest espai vital del centre i conèixer com s'hi treballa i què es fa. A més, l'equip de nutricionistes del centre sempre està disposat a resoldre qualsevol dubte als visitants.

A banda de les visites, una activitat destacada va ser l'assemblea de cuina. Aquesta va reunir usuaris, familiars i gerocultores per parlar sobre els nous menús de la temporada. A través d'aquest fòrum participatiu, es va buscar adaptar els menús a les preferències de cada usuari i usuària, fomentant la seva interacció directa amb el procés de planificació culinària del centre.

Per una altra banda es va organitzar, el ja tradicional concurs de receptes del centre i es van lliurar els premis. Acompanyats de professionals del centre els guanyadors van gaudir d’un dinar a un restaurant de Sabadell. Durant aquella estona els dos usuaris guanyadors van escollir el que els hi venia de gust, van parlar sobre la seva vida i van interactuar en un entorn diferent de l’habitual.

Per acabar amb les activitats destacades, algunes famílies van presentar un gran compromís amb la participació i el programa de voluntariat, i van organitzar un taller de cuina per fer pastís de llimona. Aquesta iniciativa va ajudar a crear moments gastronòmics únics entre residents i familiars mentre feien la recepta i cuinaven plegats. Un cop va estar llest el pastís, tots i totes van gaudir d'un bon berenar i van acabar encantats!

En conjunt, aquestes activitats revelen la gran dedicació del Centre Assistencial de La Creueta a fer de la cuina un punt central d'interacció i participació.


Deixa un comentari