Els centres de dia i residències de gent gran fan teràpia amb gossos

Novembre 7, 2023

La teràpia assistida amb gossos ja està més que establerta als centres de dia i a algunes residències per a gent gran del Grup Mutuam. Aquestes intervencions van estar impartides als centres de dia Creu de Barberà, Espanya Industrial, Nova Lloreda, Sabadell Centre, Torre Romeu i al Centre Residencial Mutuam Manresa, per diverses associacions com Entrelazadogs i Arrelats. Aquestes activitats han estat subvencionades des de la Fundació Mutuam Conviure, que destina anualment un import econòmic – enguany han estat 10.000 euros-, a facilitar activitats que propiciïn el benestar de pacients i residents dels centres residencials i d’internament del Grup Mutuam.

Les sessions van estar portades per psicòlogues que utilitzen els gossos com a element motivador per assolir els objectius cognitius, emocionals i de socialització. Els co-terapeutes peluts van ajudar en cada sessió a establir vincles emocionals molt forts amb les persones participants, fent alhora que milloressin la sensació de benestar, autoestima i regulació emocional.

Durant les trobades les activitats van anar variant, ja que es dissenyen segons les necessitats de cada grup. En algunes ocasions es van centrar en activitats més perceptives o motrius que impliquessin acaronar o pentinar als gossos, mentre que altres treballaven més el vincle a través de jocs. 


Deixa un comentari