Artteràpia a Collserola i Nova Lloreda: una activitat transformadora

Octubre 31, 2023

Recentment, el Centre Assistencial Mutuam Collserola i el Centre de Dia Nova Lloreda per a gent gran, van fer activitats d’artteràpia a les persones grans del centre, una activitat transformadora psicomotriu i emocionalment.

D’una banda, la psicòloga del Centre Assistencial Mutuam Collserola va dur a terme una enriquidora sessió d’artteràpia amb els i les usuàries de la planta de psicogeriatria. L’activitat, estava dissenyada per estimular la creativitat i l’expressió personal, sent tot un èxit. El grup de participants va poder experimentar una millora en el seu benestar emocional i un estímul en les seves capacitats cognitives. Com a gest d’agraïment, es va crear un bonic mural d’exposició ubicat a la planta baixa on actualment residents, familiars i professionals el poden gaudir.

D’altra banda, al Centre de Dia Nova Lloreda, una usuària va voler explicar l’experiència viscuda a través d’aquesta activitat que va descobrir al centre de dia. La Inés, va arribar al centre amb un estat d’ànim baix, però gràcies a aquesta activitat va establir una bona relació amb una altra companya que li va transmetre la passió pel dibuix. L’artteràpia l’ha ajudat a regular les emocions, a relaxar-se i a treballar la concentració i la creativitat.

Així com aquestes, l’artteràpia com a intervenció psicoterapèutica ajuda a la gent gran dels diferents centres a expressar-se i millorar diversos aspectes emocionals i socials.


Deixa un comentari