Alumnes d’ESO qüestionen estereotips amb els usuaris de la Residència Rubí

Abril 20, 2017

Els alumnes de primer d’ESO de l’IES La Serreta van visitar durant un matí  la Residència Rubí, un dels equipaments de la Generalitat gestionats per Mutuam. El motiu de la visita era poder desenvolupar una activitat per a l'assignatura de Cultura en què la finalitat era treballar habilitats socials i valors entre dues generacions distants.

Dotze nois i noies, seleccionats a l'atzar, van ser els assistents. Ells s’encarregarien després de traslladar a la resta de companys i companyes la informació obtinguda. Mitjançant la conversa informal i l'entrevista flexible, els dos col·lectius van aprendre els uns dels altres maneres de fer, hàbits, experiències viscudes i quina és la visió que la societat té actualment d’ells. Es va treballar, sobretot,  la imatge del col·lectiu de gent gran amb l’objectiu de qüestionar els estereotips més estesos sobre aquest.

Als residents els va fer il·lusió poder compartir aquest espai de diàleg amb els joves i, encara més, la sorpresa final: el lliurament dels regals que els mateixos alumnes els havien preparat.


Deixa un comentari