Aprenantage i diversió amb les activitats intergeneracionals a La Creueta

Maig 30, 2024

Durant els últims mesos, el Centre Assistencial Mutuam La Creueta ha participat en una sèrie d'emocionants activitats intergeneracionals que han unit residents i joves de diferents entitats en una varietat d'experiències enriquidores.

D'una banda, tots els divendres el grup d'estudiants de batxillerat de l'Escola Pia de Sabadell visiten el centre per participar en dinàmiques i jocs amb els i les residents. La primera sessió va començar amb una vibrant dinàmica de presentació, permetent que tothom es conegués de manera especial. Les tardes es van omplir d'activitats que desafiaven les ments i fomentaven el treball en equip, com per exemple els jocs lingüístics o l'exploració tecnològica, mostrant amb tauletes al grup de participants les aplicacions educatives i els diferents recursos multimèdia. A més, també van jugar al Tangram creant figures geomètriques estimulant així la percepció visual i la seva creativitat i destresa. Tot això es va dur a terme en un ambient relaxat amb música de fons i un paisatge idíl·lic, fent que cada moment fos una experiència inoblidable.

D'altra banda i continuant amb el fil tecnològic, els alumnes del programa de voluntariat del Projecte SABA, van fer una activitat per explorar la ment amb la nova tecnologia. Per fer-ho, van fer servir tauletes i una Smart TV per a jocs de memorització i altres activitats cognitives: des d'aparellar imatges fins a resoldre endevinalles! Cada desafiament va portar a nous nivells de concentració i agudesa mental, creant un ambient intergeneracional molt enriquidor per a tots i totes.

Per acabar, gràcies al conveni de col·laboració amb els nois i noies del programa Xalest, cada mes es realitzen activitats, les més recents van ser un taller de manualitats, jardineria i hort urbà en la qual el centre va aprofitar el seu Jardí Terapèutic; jornades de jocs de taula amb el Bingo i el Dòmino, on els residents van poder escollir la seva activitat preferida, passant un dia entretingut i socialment actiu. També, es va organitzar una sortida cultural al Mercat Central de Sabadell on residents i joves van explorar les parades, comentar preus i productes, i compartir experiències culinàries, promovent una interacció viva i participativa.

En definitiva, aquestes activitats intergeneracionals han demostrat ser un èxit rotund, enfortint els vincles entre generacions i creant una comunitat més unida i enriquidora al Centre Assistencial Mutuam La Creueta.


Deixa un comentari