Les residències i centres de dia de Mutuam comparteixen temps amb les noves generacions a través d’activitats intergeneracionals

Març 27, 2023

Durant el darrer mes de març, el Centre de Dia Verdum, la Residència i Centre de Dia Vila-Seca i el Centre Assistencial Mutuam La Creueta, van organitzar diverses activitats intergeneracionals entre les persones usuàries i el jovent que les ha visitat. Aquestes activitats tenen com a finalitat intercanviar recursos i coneixements entre ambdues generacions. D'aquesta manera, s'aconsegueixen beneficis mutus, tant socials com individuals.

Al Centre de Dia Verdum, van establir el dilluns, com el dia per fer les seves activitats intergeneracionals, comptant amb l'ajut de l’alumnat de primer i segon de primària del Col·legi PIA. Per un costat, els alumnes van algunes setmanes i porten a terme activitats com per exemple entrevistes personals a la gent gran. Aquestes els hi permeten conèixer més a fons a les persones residents. La resta de dilluns, en canvi, són els mateixos usuaris i usuàries qui van al Col·legi PIA i juguen amb els alumnes a jocs de taula tradicionals i divertits, com el bingo.

A la Residència i Centre de Dia Vila-Seca, després d’anys, van reprendre el seu projecte d'activitats intergeneracionals, que fins ara havia estat aturat per la COVID-19. Tots els dimecres, mentre els i les alumnes de primer de primària de l'Escola Mestral visiten el Centre de Dia Vila-Seca per fer activitats, els de tercer de primària van a la Residència Vila-Seca. Amb aquesta bona organització i les ganes posades en les activitats, s'ha aconseguit empoderar als joves i a la gent gran de Mutuam, trencant els estereotips de la vellesa i compartint temps de qualitat.

Centres de dia activitats intergeneracionals

Finalment, al Centre Assistencial Mutuam La Creueta, van venir els nois i noies del Centre Noves Oportunitats Vallès. Aquest centre ofereix als joves un procés d'orientació i inserció laboral. En el cas del grup que va visitar el centre, procedien del curs de formació de Serveis Socioculturals i a la comunitat. Van poder conèixer de primera mà als residents, amb els quals van gaudir d'una gran estona jugant al bingo i el memory. Així doncs, van poder desenvolupar competències de manera pràctica i aprendre molt els uns dels altres.

Centres de dia activitats intergeneracionals

Deixa un comentari