Viatges i sèniors: recomanacions per viure una experiència inoblidable

Abril 4, 2023

Descobrir el món és un gran plaer que comparteixen persones de totes les edats. Tot i això, amb el temps, la manera de viatjar, les preferències i les necessitats canvien. Fer-se gran no vol dir quedar-se a casa ni deixar de fer les coses que agraden. Ja sigui amb escapades de cap de setmana, petites excursions o viatges més llargs, viatjar pot ser una experiència inoblidable a qualsevol edat. A continuació us compartim una sèrie de recomanacions per a sèniors inquiets que vulguin continuar gaudint d’aquesta afició. 

Propostes suaus, inclusives i personalitzades per a sèniors

En primer lloc, s’aconsella participar en activitats amb ritmes lleugers i adequades a les necessitats dels sèniors. És important que les propostes siguin individualitzades, pensades en els perfils de les persones usuàries, i que combinin diverses temàtiques: cultura, natura i gastronomia.

Les predileccions i les prioritats de les persones grans han de ser l’essència de les activitats. En tot moment, han de tenir els seus gustos molt en compte i organitzar els viatges en funció d’aquests. D’aquesta manera, s’aconseguirà una bona acollida i uns graus elevats de satisfacció.

Suport constant i creació de vincles

De la mateixa manera, un punt clau és comptar amb persones de referència que acompanyin i donin suport al llarg de tota l’experiència. Des del primer moment, les persones grans s’han de sentir acollides i segures. Així doncs, cal potenciar una relació de proximitat i de confiança.

Així mateix, s’aconsella apostar per propostes que intentin promoure la creació de vincles entre les persones participants. Construir una petita família viatgera ha de ser un motiu de pes per a formar part de les activitats programades. Sovint, els sèniors actius busquen plans per gaudir de l’oferta cultural i d’oci de les seves respectives ciutats i pobles, però alhora cerquen relacionar-se amb l’entorn, conèixer persones noves, interactuar, compartir, parlar i fugir de la soledat. Les escapades o excursions en grup són excel·lents per a aquest propòsit.

Planificació al detall i seguretat

També, es recomana que hi hagi una programació detallada de totes les activitats previstes, així com que aquestes s’adeqüin a l’estacionalitat i a les condicions meteorològiques del moment.

Finalment, hi ha el fet de proporcionar consells i assessorament amb els preparatius del viatge, com, per exemple, el tipus d’equipatge, la roba, el clima, els horaris o els menjars. En aquesta línia, durant els viatges, cal tenir especialment a mà les assegurances de salut i de cancel·lacions.

Mutuam Activa, viatges a mida per a sèniors

Per tot això, els viatges organitzats són una gran opció per a les persones grans. En aquest sentit, abans de contractar una escapada o sortida és important saber que l’entitat que l’ofereix és de confiança i que té una trajectòria darrere que l’avala.

Mutuam Activa, el servei de viatges, oci i lleure del Grup Mutuam, va sorgir fa prop de trenta anys amb la voluntat de fomentar l’envelliment actiu i la socialització de les persones grans actives per tal de millorar el seu benestar físic, psíquic i cognitiu. Després de tants anys, coneix molt bé com viatjar pel món amb persones sènior i, cada trimestre, unes tres-centes persones participen en les diverses activitats que organitza. En concret, es programen vuit o deu propostes trimestrals, com matinals per la ciutat de Barcelona, excursions d’un dia per Catalunya i viatges nacionals i internacionals de tres a sis dies per l’Estat i Europa.

Escapades a La Rioja i el Tirol, excursions a la Cerdanya o sortides per a descobrir indrets de Barcelona com el Jardí Botànic o el barri del Guinardó són algunes de les properes propostes de Mutuam Activa.

Habitualment, les activitats compten amb l’acompanyament de la persona responsable del servei Mutuam Activa, un guia de l’agència de viatges i, en algunes ocasions, també d’un guia local. L’objectiu de la reeixida iniciativa és que la persona s’oblidi de planificar i organitzar i se centri a gaudir de l’experiència.

Si vols disposar d’una programació d’activitats adequada a l’edat sènior per gaudir del teu temps lliure amb totes les comoditats i atencions, has de conèixer la proposta de Mutuam Activa, un servei expert en oci i lleure cultural per a gent gran activa. Descobreix la programació de viatges i sortides per aquesta primavera aquí.


Deixa un comentari