Estades temporals en residències per gent gran: una opció cada cop més freqüent

Juliol 12, 2023

Has sentit a parlar de les estades temporals en residències per a gent gran? Quan tenim persones grans o dependents a càrrec nostre, planificar unes vacances pot ser complicat. D'una banda, hem considerar les seves necessitats especials si passen uns dies amb nosaltres, però també la possibilitat de que no puguin acompanyar-nos per limitacions físiques o de salut. Aquesta situació pot generar estrès i sentiments de culpa en les famílies, que desitgen gaudir d’un descans merescut, però no poden deixar als seus familiars d’edat avançada sense l'atenció adequada.

Què podem fer si no poden viatjar amb nosaltres i no poden quedar-se sols a casa? Grup Mutuam ofereix una solució que, a més de ser idònia per a aquests casos, és cada vegada més popular: les estades curtes en residències per a gent gran. No teniu clar si és la millor opció? Teniu dubtes sobre quines característiques heu de buscar en aquesta mena de serveis? Us expliquem tot el que necessiteu saber sobre les estades temporals en les residències geriàtriques de Grup Mutuam.

Una opció cada dia més habitual

Depenent de la situació específica de cada persona, existeixen diferents opcions per a brindar-los la cura necessària durant les vacances. D’una banda, els serveis d'ajuda domiciliària són una alternativa per a aquells que desitgen que el seu familiar continuï la seva rutina en el seu entorn habitual, rebent atenció a casa. També tenim els apartaments per a gent gran, que poden ser una opció intermèdia per a persones grans autònomes, brindant un entorn independent amb la tranquil·litat de comptar amb assistència i suport quan sigui necessari.

Tanmateix, una solució cada vegada més habitual és optar per estades temporals en residències per a persones grans. Aquestes estades duren uns dies, setmanes, o mesos, i permeten que la persona dependent rebi l'atenció i la cura necessàries durant aquest periode, mentre que la persona o la família cuidadora pot gaudir d'unes vacances amb la seguretat que el seu familiar està ben atès.

Les estades temporals ofereixen una varietat d'avantatges, com la seguretat de comptar amb personal especialitzat les 24 hores del dia, serveis d'atenció mèdica i activitats dissenyades per professionals que fomenten els seu benestar, a la vegada que estableixen relacions i vincles. Tot i que en aquest article parlem de la necessitat per vacances, les estades curtes són una solució a tenir en compte en qualsevol moment que no puguem atendre al nostre familiar, com ara per motius laborals, o per la incapacitat temporal de la persona cuidadora.  

Com trobar el servei d’estada temporal que s’adapta millor a la nostra situació

Quan es busca una residència per a una estada temporal, cal tenir en compte unes certes característiques clau. En primer lloc, és essencial verificar que la residència compti amb personal qualificat i experimentat en la cura de persones grans i/o dependents. D’aquesta manera, sabrem que, en tot moment, les seves necessitats estaran ben ateses.

En segon lloc, és important assegurar-se que l'entorn sigui segur, accessible i adaptat a les especificitats de la persona. Altres aspectes que cal considerar inclouen la qualitat dels serveis mèdics disponibles, la varietat d'activitats recreatives i socials que s’ofereixen, i la possibilitat de mantenir una comunicació fluida amb la família durant l'estada. Avaluar aquestes característiques garantirà que la residència seleccionada proporcioni la cura necessària i ofereixi una experiència satisfactòria per al nostre familiar. 

Un respir per a la família: descansar i tenir cura de nosaltres mateixos és una necessitat

El sentiment de culpa és un aspecte comú que experimenten moltes famílies quan prenen la decisió de “deixar” al seu familiar en un centre durant les vacances. És comprensible que sorgeixin emocions de preocupació i angoixa en separar-se temporalment dels seus sers estimats. No obstant això, és important recordar que optar per una estada temporal en un centre especialitzat no és, en absolut, sinònim de “deixar” ningú, sinó una mostra d'amor i de cura responsable. Aquestes decisions es prenen amb la intenció de garantir que els nostres pares, mares, avis i àvies rebin l'atenció adequada i es trobin en un entorn segur mentre la família gaudeix d’uns dies de lleure.

I és que quan la responsabilitat de cuidar a una persona dependent recau completament en l'entorn familiar, és essencial reconèixer la importància de prendre's un període de descans. La cura constant pot generar una càrrega emocional i física considerable, la qual cosa al seu torn pot afectar la qualitat de vida tant de qui cuida com de qui és cuidat. Per evitar l'esgotament i preservar el benestar de totes les persones involucrades, cal buscar alternatives que ofereixin un respir familiar per a tots.

Sabem i volem cuidar

A Grup Mutuam disposem de tots aquests serveis i oferim estades temporals en les nostres residències per a gent gran, amb una estada mínima d'una setmana. Els nostres centres compten amb professionals altament qualificats i una infraestructura dissenyada per a garantir la comoditat i el benestar dels i les residents. A banda de proporcionar atenció mèdica personalitzada, oferim programes d'activitats enriquidores i serveis de qualitat, promovent la sociabilitat i el benestar mental i emocional. 

El més important a l'hora de planificar una estada temporal en una residència és fer-ho amb una antelació mínima d’un mes, per poder gestionar la reserva i que el nostre o la nostra familiar s'instal·li uns dies abans que nosaltres marxem. Així, ens assegurem que hi hagi plaça i que la persona tingui uns dies per adaptar-se bé.

Contacta amb el Servei d'Orientació Social 

Per a ajudar-vos amb la planificació i resoldre tots els vostres dubtes, disposeu del Servei d'Orientació Social del Grup Mutuam que, de manera gratuïta, ofereix assessorament personalitzat a les famílies. Aquest equip de professionals comprèn les necessitats específiques de cada situació i us ofereix orientació en la cerca del recurs més adequat per a cada cas. Ja sigui que es requereixi una estada temporal en una residència o es busqui una altra solució alternativa, el Servei d'Orientació Social està compromès a proporcionar suport i ajudar les famílies a prendre decisions informades i encertades.

Amb el suport i l'experiència del Grup Mutuam, les famílies poden trobar en les seves residències un entorn segur, professional i acollidor, on els seus familiars, pares, mares, avis i àvies seran atesos amb dedicació i afecte durant tota la seva estada.

Truca'ns al 93 380 09 70 o envia'ns un correu electrònic a silvia.aguerri@mutuam.com


Deixa un comentari