Grup Mutuam presenta un pòster sobre sexualitat a la Jornada dels Comitès d’Ètica de Catalunya

Novembre 27, 2017

Professionals de Grup Mutuam van participar el 24 de novembre en la XII Jornada dels Comitès d’Ètica de Catalunya, titulada “Responsabilitat social”, que va tenir lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona. A la trobada sobre bioètica, que celebrava el seu 25 aniversari, hi van presentar un pòster sobre “L’abordatge ètic de la sexualitat en la gent gran institucionalitzada”.

E. Buxadera Gómez, psicòleg i director de la Residència Jaume Nualart, M. Esquerdo Bellmunt,  metgessa d’un PADES, i N. Porcel Molina, treballadora social i directora de la Residència Les Franqueses, han estat els membres del Comitè d’Ètica Assistencial del Grup Mutuam responsables de presentar el pòster, que es va plantejar a partir de la detecció de la necessitat d’un abordatge ètic d’aquesta qüestió. De fet, dels 67 casos que s’han presentat a aquest òrgan consultiu des de la seva creació, el 2009, 12 estaven relacionats amb temàtica sexual. Després de sotmetre-ho a deliberació, el CEA ha elaborat un seguit de recomanacions que podeu consultar aquí. Entre aquestes, destaquen que caldria considerar que les persones amb demència també poden prendre decisions respecte a la seva sexualitat i que s’hauria de formar els professionals en l’atenció a la sexualitat per disminuir l’angoixa dels implicats.

Ara fa 25 anys, es va elaborar l’Ordre d’acreditació dels Comitès d’Ètica Assistencial, la norma que impulsa la seva creació en l’àmbit sanitari. La confluència creixent de la medicina i l’ètica llavors i la necessària reflexió sobre les decisions, actuacions i actituds en el camp de les ciències de la salut que implicava, va portar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a emprendre diverses accions relacionades amb la bioètica.


Deixa un comentari