Mutuam referent en el projecte d’Atenció intermèdia en “Hospitalització a Domicili als nous temps”

Juny 12, 2024

Grup Mutuam és el referent del grup de treball “Hospitalització a Domicili d’Atenció Intermèdia” i col·labora al grup “Hospitalització a Domicili Salut Mental” del projecte “Hospitalització a Domicili evolucionada als nous temps” coordinat pel Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG).

El projecte impulsat i finançat pel Departament de Salut es va iniciar el 2022 i té previst finalitzar al 2026. El seu objectiu és dissenyar un nou model organitzatiu d’hospitalització a domicili a Catalunya. Aquest facilitarà la incorporació d’una plataforma de connexió entre professionals i persones ateses que permetrà tenir una visió única i integral sobre el seu estat. A més, gràcies a això s’afavorirà també la continuïtat assistencial i servirà com a eina d’informació i educació pels pacients i les seves famílies.

El pla ja va celebrar una primera jornada a l’abril, a on es van establir grups de treball dels tres àmbits assistencials a on es vol dissenyar el nou model, a més de dos transversals sobre sistemes d'informació i anàlisi de costos. Dels grups, un sobre l’àrea d’aguts, un de salut mental i un d’atenció intermèdia, Mutuam és referent del darrer. El qual està liderat per Jeanette Mandujano, cap de servei dels equips d’Hospitalització a Domicili d’Atenció Intermèdia de Mutuam, i per Sergio Martínez, coordinador d’infermeria dels mateixos equips. Des d’aquesta posada en marxa els grups han continuat reunint-se periòdicament i actualment es troben a la fase de reenginyeria de processos.

La nostra entitat és una de les cinc entitats proveïdores de salut que es troben involucrades: Althaia-Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, Germanes hospitalàries Benito Menni CASM de Sant Boi i la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. El projecte forma part dels projectes transformadors que potencien la innovació en el marc del SISCAT i es compta amb el suport tècnic de la Unitat de Gestió de projectes de la Unió Catalana d'Hospitals.


Deixa un comentari