L’experiència dels EAR de Mutuam, present en actes de l’ICO i el COMB

Març 20, 2017

Emma Costas, responsable del Equips d’Atenció Residencial (EAR) de Mutuam del Vallès Occidental i Oriental, va intervenir en dos actes durant el mes de febrer: la Jornada “Actualització sobre Planificació de Decisions Anticipades”, organitzada per l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic; i la 2a Jornada de debat del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), amb el títol “Abordatge de la cronicitat avançada en l’entorn residencial”.

En el primer dels actes, a l’ICO, Costas va explicar l’experiència dels EAR en l’abordatge dels pacients amb malaltia crònica avançada i amb patologia crònica complexa dins l’entorn residencial, així com la importància de la Planificació de Decisions Anticipades. Durant la seva intervenció va destacar les dificultats i oportunitats que pot suposar la PDA per als pacients institucionalitzats i per als professionals que s’ocupen de la seva atenció sanitària.

En el segon dels actes, el plantejament de la taula rodona va oferir la possibilitat als ponents de tres proveïdors sanitaris diferents d’explicar i compartir els seus models propis d’atenció pal·liativa en l’àmbit residencial. En aquest cas, Costas va explicar el model d’atenció pal·liativa que ofereixen els EAR per a les residències que atenen en el tres territoris on estan desplegats.


Deixa un comentari