L’EAPS Mutuam Barcelona presenta a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques un estudi sobre patiment existencial

Març 24, 2021

La Marina Garcia Peñalver i la Raquel Vila Alarcón, psicòlogues de l'EAPS Mutuam Barcelona, (Equips d'Atenció Psicosocial impulsats per l'Obra Social la Caixa) van dur a terme un estudi descriptiu amb l'objectiu de valorar les perspectives dels professionals dels equips PADES en relació al patiment existencial i/o espiritual al final de la vida i la sedació pal·liativa com a recurs terapèutic, així com també els graus d'acord i les experiències entre els professionals sobre la sedació pal·liativa per patiment existencial.

Aquest interessant estudi va ser presentat al Congrés de la Societat Catalano-balear de Cures Pal·liatives (SCBCP) del 2020 i va guanyar el premi a la millor comunicació oral.
El novembre del 2020 en sessió clínica es van presentar els resultats de l'estudi als professionals del Grup  Mutuam,  i es va abordar conceptualment el concepte del patiment existencial i el desig d'avançar la mort (DAM). Aquest mes de març han compartit l'estudi amb els participants del grup de psicologia pal·liativa de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques.


Deixa un comentari