L’abordatge de la nutrició en l’ancià fràgil centra la sessió clínica a Mutuam Güell

Octubre 4, 2019

A finals de setembre a l'Hospital Sociosanitari Mutuam Güell ve celebrar-se una sessió clínica sobre "L'abordatge de la nutrició en el pacient gran fràgil", que va presentar la Dra. Rocio Puig, doctora adjunta del servei d'endocrinologia i nutrició de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau (Barcelona) a la que van assistir metges i metgesses de Grup Mutuam.

La sessió es va centrar en les alteracions més habituals de la gent gran en estat de fragilitat, que poden conduir a la desnutrició, en tant aquesta és un estat de nutrició en el que una deficiència d'energia, proteïnes i altres nutrients, causa efectes adversos mesurables en la composició i funció dels teixits/òrgans, i en el resultat clínic.

La Dra. Puig va parlar també de la incidència de la sarcopènia (pèrdua progressiva de massa muscular esquelètica), de la fragilitat (disminució de la força i de la resistència), del risc nutricional en els pacients d'edats avançades i de la importància de fer valoracions de l'estat nutricional d'aquests pacients.


Deixa un comentari