La importància de l’escolta esdevé l’eix de la VI Jornada de Treball Social de la CSMS, celebrada a Pineda

Març 26, 2019

El 15 de març es va celebrar a Pineda aquesta sessió de treball on l’escolta es va convertir en l'eix central de la VI Jornada de Treball Social de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. Una intensa agenda en la que diferents col·lectius: gent gran, salut mental, pobresa, pèrdua o transsexualitat van ser protagonistes. La coordinadora de les jornades Glòria Porcar va definir aquesta trobada com una jornada de referència al Maresme i la Selva dirigida a professionals que desenvolupen la seva tasca en el món de la intervenció social i la salut. La podeu escoltar en aquesta entrevista que Radio Pineda li va fer. Porcar va destacar que els professionals han d'aprendre a escoltar, i que aquest és un assumpte al que cal destinar recursos i temps.

A les jornades hi van participar professionals de les entitats esmentades i en especial volem destacar la intervenció de la Dra. Cristina Prat Asensio del PADES Girona de Grup Mutuam que entre altres aportacions va deixar clar que: "Jo he estat formada per curar gent i al davant em trobo gent que no podré curar, que només podré acompanyar" o  "L'única manera d’ajudar és escoltar". La Fundació Arrels per la seva part va donar suport a la gent que viu al carrer, i el col.lectiu 'Trans' va aportar el testimoni d'una mare i la seva filla, i com han viscut tot el procés.

La metgessa i exconsellera de Justícia i Interior, Montserrat Tura, va fer la cloenda de la jornada, mentre que l'Alcalde de Pineda, Xavier Amor va inaugurar la jornada, a la que quasi 200 professionals hi van assistir.


Deixa un comentari