L’11a Jornada “No Jubilis la Memòria” amb la participació “in crescento”

Juny 29, 2015

Per 11è any consecutiu la Fundació Mutuam Conviure va organitzar aquesta trobada amb l’objectiu de difondre al màxim la importància d’estimular la memòria entre la gent gran. Les xifres de participació aquest any han vist com aquesta augmentava en un 40% arribant a les 2.593 persones: tot un rècord de gent gran il·lusionada gràcies al joc de dòmino i al ball country, que demostren com amb l’edat un pot aficionar-se a moltes coses i gaudir-ne, mentre s’activa la memòria. D’aquestes dades en són testimonis els 73 casals que van participar en el campionat de dòmino i els 47 casals que ho van fer en el concurs de country.

Hi van participar casals de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Obra Social la Caixa, d’Assistència Sanitària, el casal de l’Avi Barça, les seccions de jubilats dels col·legis professionals de metges, farmacèutics, economistes, enginyers, periodistes i advocats, 13 recursos residencials i mutualistes de Mutuam i també sèniors de les entitats amb qui es col·labora habitualment: Clinicum, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Institut Salesa entre d’altres.

Són molts els estudis neurològics que confirmen la idoneïtat d’aquest tipus de jocs i activitats, atesos els seus beneficis sobre l’estimulació de l’atenció i la concentració, així com en l’àmbit de les emocions. Per això, aquesta jornada "No jubilis la memòria" es tradueix en dos campionats, la Champions Dòmino Mutuam, un gran campionat de dòmino; i la Dancing Country Mutuam, un concurs de ball country.

Així doncs, els finalistes de totes dues convocatòries van citar-se a la Gran Final el dia 11 de Juny a l’Auditori Axa, que com sempre va ser viscuda amb una sana competitivitat per part de tots: 55 parelles competien a la final de dòmino i 5 casals amb un total d'una cinquantena de ballarins estaven llestos per mostrar les seves coreografies al públic i endur-se algun dels premis.

La Gran Final va estar presidida per la Sra. Carme Canela i Farré, Directora de serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Maria Assumpció Roset, Comissionada d’Alcaldia de la Gent Gran i el Sr. Agustí Montal, President de la Fundació Mutuam Conviure i Grup Mutuam, que plegats van lliurar els trofeus a les tres millors parelles de dòmino i a la millor coreografia de ball country protagonitzada per gent gran de la ciutat de Barcelona.

La jornada va assolir els objectius proposats de mobilitzar la gent gran de la ciutat, exercitar la memòria visual, l’agilitat mental i la concentració, així com establir i enfortir els vincles d’amistat entre els participants, promovent una sana competició entre tots, i mantenint el dòmino com a fil conductor, aquesta edició 2015 va tancar amb un refrescant càtering, mentre ja es posa la vista a l’edició de l’any vinent.

Gràcies a la col·laboració de patrocinadors que donen suport a aquesta iniciativa de la Fundació Mutuam Conviure com: ADAM, Labco, Pluriambient, Ramcon, Smith & Nephew i Sumarroca, es dona suport i continuïtat a aquesta jornada de prevenció del deteriorament cognitiu, amb el compromís de la Fundació Mutuam Conviure i el Grup Mutuam per un envelliment saludable.


Deixa un comentari