Grup Mutuam consciencia sobre la prevenció de la septicèmia en el Dia Mundial de la Higiene de mans

Maig 15, 2018

“És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària” ha estat l’eslògan escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per celebrar aquest any el Dia Mundial de la Higiene de mans. Des del 2009 l’OMS impulsa aquesta dia de conscienciació i per al 2018 ha volgut prioritzar la millora de les pràctiques d’higiene de mans en els moments adequats per prevenir la sèpsia durant l’atenció sanitària. Com que enguany cau en dissabte, el Departament de Salut de la Generalitat ha proposat traslladar la celebració al divendres 4 de maig.

El Grup Mutuam també ho ha volgut celebrar, conscient que la millora de la pràctica d’higiene de mans dels professionals en els centres i serveis assistencials és clau per tal d’evitar l’asèpsia en l’atenció sanitària. En aquest sentit, el Comitè d’infermeria de l’entitat treballa de forma proactiva des de fa uns anys la conscienciació i implicació dels nostres professionals mitjançant un pla d’acció amb les directrius que marca l'OMS: canvi del sistema, formació, avaluació i retroalimentació, recordatoris en el lloc de treball i clima institucional de seguretat. Tot això té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents dels centres en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant una mesura tan senzilla i eficaç com la higiene de les mans.

Per això, Grup Mutuam se suma a la campanya i des dels centres i serveis fan un homenatge a les seves mans, netes i amb guants, i a qui les vulgui veure.


Deixa un comentari