Grup Mutuam col•labora amb la campanya de comunicació per l’acreditació de la prescripció infermera que ha fet el COIB

Gener 14, 2020

El 29 d’agost de 2019 el Govern va aprovar el decret d’acreditació dels professionals de infermeria per a l’exercici d’indicació, ús i autorització en la dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà. L’acreditació es pot obtenir tant per l’àmbit de cures generals i cures especialitzades. Un cop publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el 30 d’agost es van iniciar els procediments per acreditar-se a través de dues vies diferents: la via ordinària adreçada als infermers o infermeres que treballen en centres no SISCAT o per compte propi, que és un procés individual que ha de fer cada infermera de forma telemàtica i amb signatura digital , i una via extraordinària per als infermers i infermeres que presten els seus serveis en centres inclosos en el SISCAT, en els que les peticions les gestionen els departaments de recursos humans de les entitats.

Obtinguda l’acreditació, els infermers o infermeres podran dispensar medicaments i productes no subjectes a prescripció mèdica, i productes sanitaris molts d’ells finançats. El catàleg actual d’aquests inclou productes com apòsits, sondes, bolquers per adults o bosses de colostomia, entre molts altres. En l’apartat de medicaments, s’inclouen aquells que la persona pot comprar en la farmàcia, però que fins ara la infermera no podia dispensar (antiàcids, omeprazol, laxants, hidrocortisona, ibuprofè, paracetamol, productes per deixar de fumar, productes per a la tos, llàgrimes artificials, povidona iodada…)

En aquest sentit, el Col.legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Barcelona (COIB), per tal de facilitar el procediment d’acreditació als professionals d’infermeria, ha creat una campanya de comunicació informativa que consta de 3 píndoles informatives per als professionals d’infermeria de diferents àmbits (SISCAT, No SISCAT i Autònoms) on s’explica com acreditar-se. En el cas de l’acreditació de professionals que treballen en centres No SISCAT, el COIB va triar a Grup Mutuam com entitat col•laboradora, que va proporcionar el professional d’infermeria (de l’àmbit de la geriatria) per gravar la píndola acreditació no SISCAT. Ricard Ollé Ribas, infermer i responsable higiènico-sanitari de la residència Molí-Via Favència que gestiona Grup Mutuam, és el professional que explica com acreditar-se.


Deixa un comentari