Grup Mutuam reprèn les seves Sessions Clíniques mensuals acreditades, via webinar

Juliol 21, 2020

Amb la suspensió temporal de les sessions clíniques el passat mes de febrer degut a la COVID19, Grup Mutuam de la mà de la Fundació Mutuam Conviure, el 15 de juliol, va reprendre en format webinar, aquestes sessions acreditades. Per seguir formant, compartint i difonent coneixements entre els professionals de Grup Mutuam, a través de ZOOM, es dona continuïtat a aquesta activitat docent.

La sessió clínica va anar a càrrec de Teresa Morandi, psicòloga clínica i psicoanalista, consultora, docent i supervisora en Institucions de Salut i Salut Mental. Amb més de 20 anys d'experiència, ha portat grups de reflexió en equips d'atenció primària i PADES, entre altres. Morandi, va conduir la seva intervenció, entorn la importància de "Cuidar, cuidar-se i ser cuidat", com a professional a la que van assistir virtualment 47 professionals de l'entitat. Morandi va reflexionar sobre la importància de cuidar als professionals de la salut, on l'autocura psicosocial pren un paper important, i en va destacar la importància dels equips (com a grups humans) en l'entorn laboral, en relació a les emocions, la gestió del patiment dels altres, la malaltia, la salut mental dels professionals, etc.

Com és habitual, el Dr. Miquel Vilardell, president de la Fundació Mutuam Conviure, va tancar la sessió clínica, fent referència a la situació que ha generat la COVID19 enmtre els professionals sanitaris, fent referència a l'adaptació contínua a la que l'ésser humà està exposat, i com a exemple, la gestió de la crisi que han fet els professionals sanitaris. En paraules seves "la vida és imprevisible i les persones són fràgils". La fragilitat i la incertesa formen part de la vida, i el risc també. La por forma part dels equips i és lícit tenir por. Malgrat tot, la por va lligada a l'esperança. Dos conceptes que van de la mà. Si tenim por, tenim esperança en que les coses aniran a millor.

Si vols visualitzar tota la sessió clinica, clica aquí


Deixa un comentari