L’Equip Psicològic d’Atenció a la Cronicitat dona llum amb dos testimonis al Dia Mundial contra el Dolor

Octubre 17, 2022

L’Equip Psicològic d’Atenció a la Cronicitat (EPAC) ubicat a l’Hospital d’Atenció Intermèdia Mutuam Girona, se suma al Dia Mundial contra el Dolor compartint dos testimonis de pacients ateses pel servei. L’objectiu d’aquest dia és promoure la conscienciació sobre la necessitat de continuar cercant fórmules, que evitin o disminueixin el patiment físic i emocional de les persones que ho pateixen o ho han patit en algun moment de les seves vides.

El dolor físic i emocional sempre estaran lligats, tot i que de vegades un s'expressa de manera més estrident que l’altre. Aquest lligam és el que ens mostra que el vertader patiment no resideix al cos o a la psique, sinó en la persona que pateix i busca alleujament. Aquest esdevindrà a través del treball conjunt i interdisciplinari i de la disposició de la mateixa persona a fer quelcom diferent amb el seu dolor.

A continuació, compartim dos testimonis de pacients ateses per les psicòlogues de l’EPAC, les quals manifesten que és possible aquest alleujament.

De què m'ha servit conèixer-te, dolor? Doncs d'entrada t'he de demanar disculpes, durant molts anys, masses, no volia ni sabia donar-te l'espai que et mereixes... Amb els anys he anat entenent (i encara estic en el procés), que t'haig d'acceptar i entendre perquè em vas triar a mi... o vaig ser jo la que et vaig triar a tu? Massa preguntes sense resposta... hi ets i mirarem de no barallar-nos massa. Amb tu he après a prestar-me atenció, a ser més compassiva amb els que pateixen, a valorar les estones que estàs amagat, a no anar tan de pressa i, per tant, a descobrir petits tresors que ens envolten… Ves per on dolor, encara serem amics i potser arribarà el dia que t'hauré de donar les gràcies, no saps quan ho desitjo!! Anem a dormir?

Rosa, Arbúcies

L'Ictus m'ha ajudat a integrar la discapacitat, la dependència i altres circumstàncies de la vida, a transformar-les quotidianament i en present. El dolor en amor és el millor regal que m'ha fet la vida. M'ha ensenyat la humilitat, l'acceptació i l’aprenentatge de desprendre'm i sentir amb el cor. Entenia quasi tot, però no comprenia quasi res i gràcies a l'ictus em permeto sentir i descongelar el cor. Descobrint que el cor és el que equilibra la balança

Neus, Banyoles

Deixa un comentari