El documental en pantalla de Michael Rossato-Bennett: “La música és un regal pels que pateixen Alzheimer”

Abril 17, 2015

Amb el títol "Alive Inside"- Tràiler de Vídeo, aquest documental (guanyador del Gran Premi del Públic en la última edició de la mostra de cinema Sundance Film Festival)  s'inaugura avui 17 d'abril, el Festival Novum, de ciència, innovació i tecnologia. La entrada es gratuïta i es projecta al Disseny HUB de BCN. Després de la projecció tindrà lloc un debat entre el escriptor-director-productor del film, Michael Rossato-Bennett, el neuròleg Jose Luís Molinuevo del Hospital Clínic de Barcelona i el director científic del Barcelona Beta Brain Research Center (Fundació Pasqual Maragall).

"Alive Inside" relata la lluita d'un treballador social a Nova York que intenta que als centres de salut i residències geriàtriques, s'apliqui la teràpia musical a persones que pateixen demència. Aquest treballador social, Dan Cohen, va fundar el programa Music&Memory (sense ànim de lucre), i  gràcies a aquest documental, el programa avui es present en moltíssimes residències a tot el món.

En paraules d'Oliver Sacks, conegut neurocientífic, "la música estimula zones del cervell que no estan afectades per la demència i aporta sentit d'identitat als pacients". Us recomanem una lectura interessant d'Oliver Sacks: "El hombre que confundió a su mujer con un sombrero".

 


Deixa un comentari