El comitè d’ètica assistencial de Grup Mutuam participa al seminari sobre sexualitat i discapacitat

Desembre 11, 2019

A la seu de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, es va celebrar un seminari sobre Sexualitat i Discapacitat, sota el títol “Suport a la sexualitat de les persones amb diversitat funcional”. Joan Canimas, professor de la Universitat de Girona, redactor i coordinador del document de referència del Seminari, i Núria Terribas, directora de la Fundació Victor Grífols , també membre del Comitè d’Ètica Assistencial del Grup Mutuam, van inaugurar aquest seminari de format reduït per fomentar un debat més profund. El seminari va assolir amb èxit l’abordatge sobre tres qüestions fonamentals que s’havien establert com objectius de debat:

  1. Si es possible negar l’exercici de relacions afectives i sexuals a persones amb diversitat funcional i/o també el suport necessari perquè accedir a serveis afectius i sexuals especialitzats de pagament, per part dels familiars, tutors o institucions.
  2. Situar les figures d’assistent sexual en el debat sobre la legalització o prohibició de la prostitució.
  3. Abordar la possible negativa de professionals (objecció de consciència) i entitats (ideari) dels Serveis Socials a realitzar aquest suport.

Al seminari hi van participar alguns membres del Comitè d’Ètica Assistencial del Grup Mutuam: Maribel Esquerdo, metgessa del PADES de Mutuam (Presidenta del CEA), el Dr. Josep Ballester, Director de l’Àrea Sanitària del Grup Mutuam (Secretari del CEA), Núria Porcel, directora de la Residència Les Franqueses del Vallès per a gent gran, i Enric Buxadera, membre extern del CEA.

Comitè ètica assistencial

Deixa un comentari