El Centre Cívic Sagrada família acull un nou Taller de memòria vivencial de Grup Mutuam

Maig 16, 2018

Una nova edició dels Tallers de memòria vivencial de Grup Mutuam va arrencar el passat 20 d’abril al Centre Cívic Sagrada família, a Barcelona, on ja se n’havien portat a terme en ocasions anteriors, i finalitzarà l’1 de juny. Aquest programa preventiu d’intervenció en funcions cognitives adreçat a persones grans ‘cognitivament sanes’ es fa tres cops a l’any des de 2007 a casals i centres cívics de l’Eixample en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona.

El darrer taller es va portar a terme, entre el 2 de febrer i el 16 de març, en un nou centre, l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivera. Hi van participar 19 persones, amb una mitjana d’edat de 76, 2 anys. Els assistents van quedar molt satisfets amb l’activitat, tal i com ho reflecteix la puntuació de 9,7 amb què la van valorar en les enquestes posteriors.

Els tallers tenen com a objectius principals la prevenció del deteriorament de les funcions cognitives mitjançant la seva estimulació, el coneixement sobre les capacitats cognitives i funcionals pròpies i el seu paper en les activitats de la vida diària i la promoció de la socialització i l’autonomia dels participants. Les set sessions de què consten són presencials i es fan en grups bastant homogenis partint de la idea que reunir-se amb altres persones que es troben en la mateixa situació augmenta els sentiments d’acceptació, identificació i seguretat i disminueix els sentiments de soledat. Els tallers són impartits actualment per Raquel Donoso, educadora social de la Residència Mercat de Guinardó, gestionada per Grup Mutuam.


Deixa un comentari