EDCA Vila-Seca, un nou servei de suport psicosocial i rehabilitador post alta hospitalària al pacient amb dany cerebral adquirit

Març 24, 2017

Tres professionals de la Residència Vila-Seca, el terapeuta ocupacional Victor Vargas, la psicòloga Adela Mas i la directora del centre Sílvia Mirete, van presentar el 21 de març en una sessió informativa un nou servei per afegir a la cartera de prestacions d'utilització pública que fins ara ha ofert a la Regió sanitària del Camp de Tarragona. Es tracta de l’EDCA Vila-seca, un equip de suport psicològic i rehabilitador del pacient amb dany cerebral adquirit (DCA) post alta hospitalària. És un recurs més que s’afegeix, coordinat amb la resta de dispositius d’AP, sociosanitaris i de rehabilitació hospitalaris, per tal de facilitar la continuïtat assistencial dels pacients, les famílies i també dels professionals de la xarxa.

L'objectiu principal d’aquest servei és millorar la qualitat de vida dels pacients que pateixen alguna d’aquestes patologies i de les seves famílies mitjançant un abordatge integral i multidisciplinari. L’equip especialitzat fa les intervencions en la fase posterior a l´alta hospitalària, facilitant l’acompanyament del pacient entre els diferents recursos assistencials i/o al retorn al domicili.

La nova prestació es porta a terme seguint el principi d'accés equitatiu a la cartera de serveis d’utilització pública i, per tant, qualsevol usuari de la Regió sanitària del Camp de Tarragona es podrà beneficiar de la mateixa. Per aquest motiu, Mutuam n’ha volgut informar a tots els proveïdors i als diferents nivells assistencials. L'acte va ser presentat per Xabier Ansa Etxeberria, cap de la Unitat de Planificació de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, i va comptar amb la presència del director de l’àrea sanitària del Grup Mutuam, el doctor Josep Ballester.


Deixa un comentari